İSTANBUL / SULTANGAZİ - Sultangazi Piri Reis Ortaokulu

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.

Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir.

Nis

Samsun'da yapılan Taekwondo Yıldızlar Grup Müsabakalarında öğrencimiz Aylin UZUNÖNER 1. olarak finallere katılmaya hak kazanmıştır.

Nis

7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Günü Etkinlikleri okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Yasin PENBE tarafından Gerçekleştirildi. Bu kapsamda sınıf içi etkinlikler ve okul semineri verildi.

Mrt

Kitapsız bir ömür düşünemeyenlerin, haftası kutlu olsun.

TÜRK DÜNYASI VE TOPLULUKLARI HAFTASI İLÇE PROGRAMINI OKULUMUZ DÜZENLEDİ

Türk Dünyası ve Toplulukları Programında Kaymakamımız Sayın Mahmut KAŞIKÇI, Belediye Başkan Yardımcımız Av. Fatih Sultan Mehmet ÇİÇEK, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Necati TEKBAŞ, ilçe protokolümüz ve öğrencilerimiz ile velilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. ️

Mrt

Zonguldak ilinde düzenlenen MARMARA BÖLGESİ 2023-2024 Okul Sporları Judo Branşı Küçükler Grup Müsabakaları'nda okulumuz öğrencisi  Muhammet Semih Yürek 1. olmuştur.

Mrt

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet AKIN'ın 6.sınıf Öğrencileri ile hazırlayıp sunduğu Çanakkale Şehitleri Anma Programı

Mrt

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz 5-B sınıfı öğrencilerinden Elif Ebrar Yığınlı 8-10 Mart 2024 tarihlerinde Karaman'da yapılan Para Badminton Türkiye Şampiyonası SH 6 Karışık Çiftler dalında Türkiye 1.si olmuştur

Mrt

Aklınıza koyduğunuz her şeyi yapabilirsiniz ... En derin denizde yüzebilir, en yüksek zirveye tırmanabilirsiniz… Güçlü, güzel, şefkatli, sevgi dolu, merhametli… Kelimelerin ifade edebileceğinden çok daha fazlasınız! Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

Mrt

Eğitimin odağındaki ışık öğretmenlerdir.

Türk bayrağı önünde yemin ederek kadromuzu daha da güçlendiren, milli değerlerimize sahip çıkacak olan öğretmenlerimizi aramızda görmekten onur duyarız.

Mrt

Ülkemizde deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri, "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır.

6 Şubat 2023 yılında yaşanan asrın felaketinde de görüldüğü üzere ülkemizin deprem gerçeği sebebiyle depreme her an hazır olunmasını sağlamak için okulumuzda öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı yapılmıştır.