İSTANBUL / SULTANGAZİ - Sultangazi Piri Reis Ortaokulu

Mrt

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında üstün gayret ve başarılarından dolayı "Başarı belgesi" ile ödüllendirilen öğretmenlerimizi tebrik eder, devamını dileriz. Sayın kaymakamımız adına teşekkür ederiz.

Mrt

Sık sık deprem gerçeği ile yüzleşen ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır.

Deprem anında yapılması gerekenler nelerdir?

Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun.

Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşmayın. Sarsıntı sırasında binayı terk etmeye çalışmayın.

Bina dışında açık alandaysanız; Enerji hatlarından, diğer binalardan, direklerden, ağaçlardan ve duvar diplerinden uzaklaşın.

Karayolunda seyir halindeyken sarsıntı olursa ve bulunduğunuz yer güvenli ise (bina, ağaç, direkler yanında, üstgeçit altlarında durmaktan sakınarak) yolu kapatmadan, sağa yanaşıp durmalısınız.

Mrt

"sekizinci sınıf öğrencilerimiz ile öğretmenleri Rami kütüphanesinde keyifli vakit geçirdiler"

Mrt

8 ve 7. sınıf öğrencilerimizle Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret ederek farklı sanat dallarıyla ilgili bilgi alıp keyifli bir gezi yaptık.

“Sanat, umudun en büyük şeklidir.” — Banksy

Şbt

Sakarya'da yapılan okullar arası Karate Yıldızlar Grup müsabakalarında okulumuz öğrencilerinden ERKAN AKKÖSE 1. ve UMUT KURUMEHMET 3. olmuştur. Öğrencilerimiz bu derecelerle birlikte Türkiye Şampiyonasına da gitmeye hak kazanmışlardır.

Şbt

Okullar arası yıldılar Taekwomdo müsabakalarında okulumuzu temsile eden Aylin Uzuner istanbul il birinciliği elde etmiştir.

Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz.

Şbt

Masa Tenisi Yıldız Erkekler takımı İlçe 1.si olmuştur.

7/A Eren can has ilçe 1.si.

7/B Kerem Gürpınar ilçe 3.sü olmuştur.

Şbt

Küçük Erkekler Masa Tenisi takımımız ilçe 1.si olmuştur.  6/B Burak Efe Bayraktar ilçe 1.si oldu.

Küçük Kızlar, Masa Tenisi turnuvasında İlçe 2.si olmuştur. 6/G Melek Çınardalı ilçe 3.sü oldu.

Şbt

BALIKESİR'DE 7-8 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN OKUL SPORLARI JUDO YILDIZLAR GRUP MÜSABAKASINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN BATUHAN BULUT 3. OLMUŞTUR. ÖĞRENCİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ

Ara

“Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.”

“20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası” vesilesiyle okulumuz 8. Sınıf öğrencileriyle Edirnekapı Şehitlik Mezarlığında bulunan Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi, İstiklâl Marşı'mızın yazarı, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u hayırla ve rahmetle andık.

Ara

İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince çeşitli güvenlik tedbirlerinin sunumuna velilerimiz tarafından ilgi yoğundu.

Ara

Velilerimize yönelik ‘Çocuklarda Sınır Koyma’ konulu seminer veren psikolojik danışman Eray BERBEROĞLU’na ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz

Ara

5/b sınıfı öğrencilerimizde Ebrar YIĞINLI Para Banminton alanında Türkiye İkincisi olmuştur. Öğrencimizi, ailesini ve emeği geçenleri tebrik ederiz.